Prawn World Restaurant / Dien Ayu Esmail ... [et al.]

Esmail, Dien Ayu and Hashim, Asmalila and Haji Kareem, Norsidah and Yahaya, Roshidawati (2000) Prawn World Restaurant / Dien Ayu Esmail ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Submitted)

Abstract

Prawn World Restaurant merupakan sebuah restoran yang menawarkan perkhidmatan pemakanan atau dikenali sebagai sebuah restoran. Konsepnya yang tersendiri menjadikan Prawn World Restaurant lebih menarik dan bakal menjadi perniagaan yang maju di masa hadapan. Prawn World Restaurant adalah restoran yang menjadikan udang sebagai unsur utama dalam menu utama yang disediakan. Kepelbagaian resepi yang diadaptasikan dari udang segar iaitu udang harimau adalah daya penarik dan kekuatan Prawn World Restaurant. Sajian atau menu yang disediakan adalah memenuhi citarasa pelbagai kaum serta golongan. Ini kerana Prawn World Restaurant menawarkan menu seperti mee, bihun, nasi dan pelbagai lagi tetapi ditambah dengan udang segar yang dipilih oleh pelanggan atau disediakan sendiri oleh restoran. Kelainan sajian dapat membezakan Prawn World Restaurant dengan restoran-restoran yang sedia ada dan ini merupakan kelebihan yang ada pada pemiagaan ini. Udang yang disediakan adalah udang harimau segar yang diambil dari penternak tempatan. Bekalan bagi udang harimau adalah mencukupi pada setiap masa kerana Prawn World Restaurant mempunyai pembekal yang mencukupi di samping mempunyai pembekal-pembekal sampingan.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Esmail, Dien Ayu
97417076
Hashim, Asmalila
97334804
Haji Kareem, Norsidah
97417170
Yahaya, Roshidawati
97301151
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Service industries
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Kedah > Sg Petani Campus
Keywords: Prawn World Restaurant, perkhidmatan,
Date: 25 March 2000
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/57335
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 57335.pdf] Text
57335.pdf

Download (286kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

57335

Indexing

Statistic

Statistic details