ETR 300 : Teater Tiga Sdn. Bhd. / Suzana Mohd Hulaimi ... [et al.]

Mohd Hulaimi, Suzana and Wan Mohd Radzi, Wan Shariah and Haji Daud, Rozita and -, Zailin and Husin, Norhayati (1995) ETR 300 : Teater Tiga Sdn. Bhd. / Suzana Mohd Hulaimi ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Teater Tiga merupakan sebuah pemiagaan berbentuk francais yang dikendalikan oleh seorang Pengurus Besar, Pengurus Pemasaran, Pengurus Operasi, Pengurus Pentadbiran dan Pengurus Kewangan .' Teater Tiga juga telah disokong penuh oleh anak syarikat Sistem Televisyen Malaysia Berhad (TV3). Ianya merupakan satu rangkain pawagam era baru khas untuk menghiburkan peminat-peminat filem melayu dan inggeris yang terkini dan bermutu tinggi. Pawagam ini menggunakan teknologi audio-visual yang canggih dalam suasana yang moden dan selesa.
Operasi utama pemiagaan ini adalah memberi perkhidmtan berbentuk hiburan kepada pelanggan-pelanggannya. Lokasi pemiagaan ii terletak di kawasan Taman Tun Dr. Ismail dimana berhampiran dengan kawasan perumahan dan pusat membeli belah. Pelanggan sasaran kami bukan hanya terdiri daripada penduduk disekitar Taman Tun Dr. Ismail tetapi juga meliputi penduduk-penduduk di kawasan yang berhampiran seperti Damansara dan Petaling Jaya.
Perniagaan ini dipilih berdasarkan kepada prospek yang cerah membolehkannya terus berkembang di kawasan sasaran. Ketiadaan pesaing dikawasan ini akan memberi peluang yang lebih luas bagi syarikat kami memajukan lagi pemiagaan kami. Penglibatan kami sebagai bumiputera yangjarang melibatkan diri dalam perniagaan ini akan memberi saingan kepada peniaga-peniaga bangsa lain. Target pelanggan-pelanggan kami terdiri dari bumiputera yang meminati filem melayu dan inggeris semestinya akan memberi sokongan kepada peniaga-peniaga
bumiputera seperti kami.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Mohd Hulaimi, Suzana
UNSPECIFIED
Wan Mohd Radzi, Wan Shariah
UNSPECIFIED
Haji Daud, Rozita
UNSPECIFIED
-, Zailin
UNSPECIFIED
Husin, Norhayati
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Service industries
H Social Sciences > HF Commerce > Business
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Kedah > Sg Petani Campus > Faculty of Business and Management
Keywords: hiburan; filem; teknologi audio-visual
Date: 1995
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/45387
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 45387.pdf] Text
45387.pdf

Download (509kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

45387

Indexing

Statistic

Statistic details