Ciri-ciri inovasi dalam rekaan pakaian oleh pelajar pelajar seni reka fesyen, Fakulti Seni lukis & Seni Reka, UiTM Perak / Muhamad Rozali Othman

Othman, Muhamad Rozali (2012) Ciri-ciri inovasi dalam rekaan pakaian oleh pelajar pelajar seni reka fesyen, Fakulti Seni lukis & Seni Reka, UiTM Perak / Muhamad Rozali Othman. In: 1st International Conference on Innovation and Technology for Sustainable Built Environment 2012 (ICITSBE 2012), 16-17 April 2012, Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak.

Abstract

Inovasi dalam rekaan pakaian oleh pelajar-pelajar Seni Reka Fesyen, Fakulti Seni Lukis & Seni Reka UiTM Perak dilaksanakan bertujuan memberi dimensi baru dalam pendekatan penghasilan produk. Ia selari dengan aspirasi kerajaan yang menggalakkan inovasi program-program inovasi di semua peringkat. Penulisan ini melihat ciri-ciri inovasi rekaan yang dihasilkan para pelajar sepanjang tema ini diperkenalkan. Ciri-ciri yang dikenalpasti dapat dilihat melalui teknik, bahan dan aplikasi yang digunakan. Teknik, bahan dan aplikasi dikategorikan kepada empat iaitu kategori 1) Berfungsi, 2) Kempen Kesedaran, 3) Pengajaran dan Permainan, dan 4) Kostum/Art to Wear. Adalah diharapkan hasil penulisan ini boleh dijadikan panduan dan rujukan kepada mereka yang terlibat dalam inovasi rekaan pakaian disemua peringkat.

Download

[img] Text
42948.pdf

Download (294kB)

ID Number

42948

Others


View in Google Scholar

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year