Fireblade Bikers Dream / Azaharuddin Abdul Rahim…[et al.]

Abdul Rahim, Azaharuddin and Mohd. Fuzi, Mohd. Faisal and Mohd. Ariffin, Mohd. Kamal Al Maamur and Kamarudin, Ahmad Haifeez and Azmi, Mohd Syahrizal (1996) Fireblade Bikers Dream / Azaharuddin Abdul Rahim…[et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Rancangan perniagaan ini adalah perancangan untuk menubuhkan sebuah perniagaan yang menjual motorsikal berkuasa tinggi serta perkhidmatan servis. Perniagaan kami adalah berbentuk perkongsian dan di usahakan oleh rakan kongsi.Kami yakin pemiagaan ini berpotensi untuk berkembang maju memandangkan pertambahan minat orang ramai terhadap barangan ini .Tambahan pula taraf hidup dan taraf ekonomi penduduk Malaysia semakin meningkat dan ini membuktikan bahawa ramai penduduk yang mampu memiliki motorsikal berkuasa tinggi .Selain itu, persaingan yang kecil dikalangan penjual motorsikal berkuasa tinggi meyakinkan kami untuk membuka perniagaan ini. Berdasarkan faktor - faktor ini, kami telah bersetuju dan bersepakat untuk membuka sebuah perniagaan yang kami yakin akan berkembang maju dan akan memberi pulangan yang lumayan, Kami juga telah bersepakat untuk memberikan nama syarikat kami dengan nama FIREBLADE BIKERS DREAM.
Perniagaan kami menawarkan motorsikal - motorsikal berkuasa tinggi daripada jenama - jenama yang terkenal seperti Kawasaki, Honda, Yamaha dan Suzuki. Selain itu kami juga menyediakan perkhidmatan servis seperti menukar minyak hitam, palam pencucuh, pad brek dan membersihkan kaburator. Bagi memastikan pemiagaan kami sentiasa mendapat tempat dalam pasaran, kami menitik beratkan soal kepuasan pelanggan dan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk mereka.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Abdul Rahim, Azaharuddin
UNSPECIFIED
Mohd. Fuzi, Mohd. Faisal
UNSPECIFIED
Mohd. Ariffin, Mohd. Kamal Al Maamur
UNSPECIFIED
Kamarudin, Ahmad Haifeez
UNSPECIFIED
Azmi, Mohd Syahrizal
UNSPECIFIED
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Maideen, Abdul Hameed
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
T Technology > TL Motor vehicles. Aeronautics. Astronautics > Motor vehicles. Cycles
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Administrative Science and Policy Studies
Keywords: Business plan; Business management; Entrepreneurship; Business development
Date: 1996
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/40253
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 40253.pdf] Text
40253.pdf

Download (2MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

40253

Indexing

Statistic

Statistic details