Zefas Steel / Mohd Fadzil Omar Baki … [et al.]

Omar Baki, Mohd Fadzil and Rizal Halil, Ezanie and Sanusi, Sanizah and Jaapar, Zawati and Zainal Abidin, Zainatul Akmar (1995) Zefas Steel / Mohd Fadzil Omar Baki … [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Bagikan cendawan tumbuh selepas hujan, begitulah dengan kewujudan individu yang bergelar usahawan. Kehadiran teknologi yang serba canggih merupakan faktor pendorong bagi usahawan untuk terus bergerak maju dalam bidang perniagaan. Penglibatan usahawan bumiputera ini mewujudkan persaingan yang sangat sengit di kalangan sendiri.
Pengeluaran besi merupakan satu bidang perniagaan yang zahirnya kelihatan begitu sukar dan ini terbukti hanya segelintir sahaja golongan usahawan Bumiputera yang menceburkan diri mereka di dalam perniagaan ini. Sebagai langkah berani, kami cuba untuk menceburi perniagaan pengeluaran besi untuk barangan keselamatan seperti grill, “fencing”, “gate” dan “roller shutter”. Kami percaya perniagaan ini mempunyai skop yang luas dan mampu mengait keuntungan yang maksimun. Disamping itu ia juga mempunyai potensi untuk berkembang di masa akan datang kerana ia mempunyai pasran yang luas dan di jangkakan permintaannya banyak sejajar dengan bertambahnya projek perumahan pembinaan bangunan yang pastinya memerlukan barangan besi untuk keselamatan. Kewujudan dan ZEFAS STEEL mewujudkan keselamatan yang lebih terjamin khasnya untuk manusia sejajar demi untuk memastikan hari ini dan esok sentiasa terkawal dari sebarang anasir yang tidak diingini.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Omar Baki, Mohd Fadzil
92891540
Rizal Halil, Ezanie
92873164
Sanusi, Sanizah
92888455
Jaapar, Zawati
92855671
Zainal Abidin, Zainatul Akmar
92877799
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
UNSPECIFIED
Ali, Mariamah
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Business and Management
Keywords: Business plan; Business management; Entrepreneurship; Business development
Date: 1995
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/40243
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 40243.pdf] Text
40243.pdf

Download (953kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

40243

Indexing

Statistic

Statistic details