Physiotherapy And Psychology Center / Juriah Othman... [et al.]

Othman, Juariah and Abd, Rahman, Rahmawatira and Jailani, Ruhi Fadzlyza and Ismail, Norhayati (2020) Physiotherapy And Psychology Center / Juriah Othman... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Perusahaan ini ditubuhkan dibawah perniagaan perkongsian yang mana terdiri daripada 4 orang rakan kongsi dan projek ini diberi nama Physiotherapy and Psychology Centre. Aktiviti utama yang kami jalankan ialah memberi perkhidmatan terapi dan nasihat kepada para pesakit di negeri Perlis amnya. Namun pesakit yang datang luar dari negeri Perlis amat dialu-alukan. Bagi memudahkan pesakit yang menghadapi kesukaran untuk datang menjalani rawatan, kami menyediakan perkhidmatan ke rumah apabila dipanggil. Walaupun kos perkhidmatan pesakit akan bertambah, namun ia masih ditahap yang berpatutan. Pusat perkhidmatan kami terletak di Kangar, Perlis kerana kedudukannya yang strategik dimana segala kemudahan infrastruktur yang lengkap boleh diperolehi. Ini memudahkan pesakit untuk datang kerana perkhidmatan bas dan teksi banyak disediakan malah perhentian bas dan teksi berdekatan dengan pusat rawatan kami.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
CreatorsEmail / ID. Num
Othman, Juariah94545902
Abd, Rahman, Rahmawatira95735611
Jailani, Ruhi Fadzlyza94136542
Ismail, Norhayati94984972
Contributors:
ContributionNameID Num. / Email
UNSPECIFIEDSubari, Khairul AnwarUNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
R Medicine > RM Therapeutics. Pharmacology > Physical medicine. Physical therapy. Including massage, exercise, occupational therapy, hydrotherapy, phototherapy, radiotherapy, thermotherapy, electrotherapy
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perlis > Arau Campus > Faculty of Business and Management
Item ID: 39794
Uncontrolled Keywords: Physiotherapy And Psychology Center ; Perkhidmatan Terapi dan Nasihat ; Rawatan Dari Rumah ke Rumah ; Perlis.
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/39794

Download

[img] Text
39794.PDF

Download (1MB)

Fulltext

Fulltext is available at:
 • Bilik Koleksi Akses Terhad | Kampus Arau, Perlis
 • ID Number

  39794

  Others


  View in Google Scholar

  Actions (login required)

  View Item View Item

  Downloads

  Downloads per month over past year