Magic Button And Express Box Sdn. Bhd / Nazriah Abdullah ... [et al.]

Abdullah, Nazriah and Osman, Suzieliana and Salleh, Sazana Idayu and Mohd Isa, Noorulhuda (1997) Magic Button And Express Box Sdn. Bhd / Nazriah Abdullah ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

MB & EB Sdn. Bhd. Telah ditubuhkan dan terdiri daripada 5 orang rakan kongsi. la merupakan sebuah syarikat bumiputra yang menawarkan perkhidmatan yang bercirikan sistem telekomunikasi terkini iaitu Telemail dan penghantaran barang. Modal permulaan bagi syarikat kami ialah RM 360 000. Setiap rakan kongsi akan menyumbangkan modal persendirian sebanyak RM 14 000 seorang. Modal selebihnya kami perolehi melalui pinjaman bank iaitu Bank Bumiputra Malaysia Berhad. Salah seorang rakan kongsi syarikat kami telah memberi sumbangan harta berbentuk 5 ekar tanah sebagai cagaran kepada Bank. Syarikat kami telah memilih Taman Sena Indah yang terletak berhampiran dengan bulatan Jubli Emas di Kangar Perlis sebagai lokasi operasi kami. Lokasi ini dipilih memandangkan kedudukkannya yang strategik dengan kemudahan infrastruktur. Disamping itu sewa bangunan yang dikenakan adalah berpatutan. Dalam tempoh 5 tahun, kami telah membuat perancangan bagi menambahkan pelanggan kami. Disamping itu kami akan menyediakan perkhidmatan dengan menggunakan peralatan yang lebih canggih selaras dengan perkhidmatan pelanggan.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Abdullah, Nazriah
94973886
Osman, Suzieliana
95643817
Salleh, Sazana Idayu
94597518
Mohd Isa, Noorulhuda
94997942
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
UNSPECIFIED
Awang, Amran
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
H Social Sciences > HE Transportation and Communications
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perlis > Arau Campus > Faculty of Applied Sciences
Keywords: Magic Button And Express Box Sdn. Bhd ; Telemail Dan Penghantaran Barang ; Taman Sena Indah, Kangar
Date: 4 September 1997
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/39203
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 39203.PDF] Text
39203.PDF

Download (1MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

39203

Indexing

Statistic

Statistic details