Annas Company / Amril Fazli Abd Manan ... [et al.]

Abd Manan, Amril Fazli and Abu Bakar@Tawang, Azliza and Ismail, Noor Liza and Khairudin, Norkhairani and Berahim, Sarimah (2020) Annas Company / Amril Fazli Abd Manan ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

ANNAS Company adalah nama syarikat yang telah dipersetujui oleh semua ahii kongsi iaitu seramai lima orang. Perniagaan ini berasaskan penjualan dan perkhidmatan membersih serta memasang permaidani secara perkongsian dibawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956. Perniagaan ini akan memulakan operasinya pada 1 Januari 1998. Lokasi yang meajadi pilihan semua ahli kongsi adalah di Jalan Sultanah Alor Setar kerana kedudukkannya yang strategik di mana ianya terletak di kawasan bandar dan dikelilingi kawasan perumahan yang mempunyai bilangan penduduk yang ramai, kemudahan infrastruktur yang lengkap dan memuaskan untuk mernulakan pemiagaan. Kawasan tersebut juga dilihat sebagai mempunyai potensi yang baik untuk mengembangkan lagi perniagaan ini. Pasaran ANNAS Company adalah menjurus kepada pelbagai hentuk perkhidmatan dan pengeluaran corak karpet yang terkini. Target pasaran ANNAS Company, peluang syarikat ini berkernbang maju adalah begitu menggalakkan. Oleh itu pengguna boleh membuat pilihan berdasarkan kepada citarasa dan kehendak masing-masing.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
CreatorsEmail / ID. Num
Abd Manan, Amril Fazli94456835
Abu Bakar@Tawang, Azliza94640472
Ismail, Noor Liza94521288
Khairudin, Norkhairani94617692
Berahim, Sarimah94465497
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
T Technology > TX Home economics > Building operation and housekeeping
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perlis > Arau Campus > Faculty of Business and Management
Item ID: 38906
Uncontrolled Keywords: Annas Company, Penjualan dan perkhidmatan membersih, pengeluaran corak karpet terkini, Alor Setar, Kedah.
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/38906

Download

[img] Text
38906.PDF

Download (1MB)

Fulltext

Fulltext is available at:
 • Bilik Koleksi Akses Terhad | Kampus Arau, Perlis
 • ID Number

  38906

  Others


  View in Google Scholar

  Actions (login required)

  View Item View Item

  Downloads

  Downloads per month over past year