Annas Company / Amril Fazli Abd Manan ... [et al.]

Abd Manan, Amril Fazli and Abu Bakar@Tawang, Azliza and Ismail, Noor Liza and Khairudin, Norkhairani and Berahim, Sarimah (2020) Annas Company / Amril Fazli Abd Manan ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

ANNAS Company adalah nama syarikat yang telah dipersetujui oleh semua ahii kongsi iaitu seramai lima orang. Perniagaan ini berasaskan penjualan dan perkhidmatan membersih serta memasang permaidani secara perkongsian dibawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956. Perniagaan ini akan memulakan operasinya pada 1 Januari 1998. Lokasi yang meajadi pilihan semua ahli kongsi adalah di Jalan Sultanah Alor Setar kerana kedudukkannya yang strategik di mana ianya terletak di kawasan bandar dan dikelilingi kawasan perumahan yang mempunyai bilangan penduduk yang ramai, kemudahan infrastruktur yang lengkap dan memuaskan untuk mernulakan pemiagaan. Kawasan tersebut juga dilihat sebagai mempunyai potensi yang baik untuk mengembangkan lagi perniagaan ini. Pasaran ANNAS Company adalah menjurus kepada pelbagai hentuk perkhidmatan dan pengeluaran corak karpet yang terkini. Target pasaran ANNAS Company, peluang syarikat ini berkernbang maju adalah begitu menggalakkan. Oleh itu pengguna boleh membuat pilihan berdasarkan kepada citarasa dan kehendak masing-masing.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Abd Manan, Amril Fazli
94456835
Abu Bakar@Tawang, Azliza
94640472
Ismail, Noor Liza
94521288
Khairudin, Norkhairani
94617692
Berahim, Sarimah
94465497
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
T Technology > TX Home economics > Building operation and housekeeping
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perlis > Arau Campus > Faculty of Business and Management
Keywords: Annas Company, Penjualan dan perkhidmatan membersih, pengeluaran corak karpet terkini, Alor Setar, Kedah.
Date: 29 December 2020
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/38906
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 38906.PDF] Text
38906.PDF

Download (1MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

38906

Indexing

Statistic

Statistic details