Sri Bumi Marmar Enterprise / Arzurham Mohd Arih…[et al.]

Mohd Arih, Arzurham and Osman, Nor Ghazazuddin and Alias, Ahmad Hazlan and Abdullah, Tia Iskandar and Arund, Fareed Firdaus and Al-Idrus, Syed Mohd Hafez (1996) Sri Bumi Marmar Enterprise / Arzurham Mohd Arih…[et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Lantai yang diperbuat daripada batu marmar merupakan sudah menjadi satu kemestian bagi setiap bangunan-bangunan pencakar langit, unit-unit perumahan, bangunan bangunan perniagaan, dewan-dewan dan lain-lain. Keunikan dan keindahannya merupakan daya penarik utama mengapa ia amat diminati oleh orang ramai. Pada era ini, revolusi sektor pembinaan sedang pesat membangun di Malaysia di mana banyak projek-projek pembangunan dirancang dan dilaksanakan umpama cendawan
tumbuh selepas hujan. Revolusi ini dijangka akan berterusan sehingga tahun 2020 iaitu tahun ramalan berlakunya kemuncak ekonomi Malaysia di dunia.
Bertitik tolak dari punca tersebut kami berinisiatif untuk mengambil peluang keemasan ini untuk memajukan perusahaan pembuatan blok-blok batu marmar untuk lantai yang amat berpotensi pada masa akan datang. Berbekalkan modal sebanyak RM377.000 kami telah merancang menubuhkan sebuah syarikat perkongsian yang dinamakan SRI BUMI MARMAR ENTERPRISE. Syarikat ini adalah bertujuan untuk membekalkan blok-blok batu marmar untuk lantai yang berkualiti tinggi kepada para pelanggan. Syarikat ini akan beroperasi di Lot 018374 Kawasan Perindustrian Kemunting, 34600 Kemunting, Perak Darul Ridzuan.
Kami harap dengan segala keupayaan yang ada pada kami, syarikat ini dapat dimajukan dan berkembang serta berkemampuan untuk menjadi sebuah syarikat gergasi yang disegani di negara ini pada masa akan datang. Semoga apa yang diimpikan akan menjadi satu kenyataan. InsyaAllah.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Mohd Arih, Arzurham
94508328
Osman, Nor Ghazazuddin
94561177
Alias, Ahmad Hazlan
94420000
Abdullah, Tia Iskandar
94552698
Arund, Fareed Firdaus
94545376
Al-Idrus, Syed Mohd Hafez
94682412
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Shariff, Zaiton
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Accountancy
Keywords: Business plan; Business management; Entrepreneurship
Date: 1996
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/38291
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 38291.pdf] Text
38291.pdf

Download (1MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

38291

Indexing

Statistic

Statistic details