Long View Design / Hishamuddin Abd Rashid…[et al.]

Abd Rashid, Hishamuddin and Ibrahim, Fairuz and Mohamed Yunus, Ahmad Imran and Dahalan, Ammar (1996) Long View Design / Hishamuddin Abd Rashid…[et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Seperti mana yang kita ketahui, sejak kebelakangan ini ekonomi negara sedang berkembang dengan pesatnya. Perkembangan dan pertumbuhan ini meliputi semua aspek dalam perniagaan. Dengan wujudnya fenomena sosio-politik serta ekonomi negara yang bertambah baik dan stabil ini telah menarik minat para pelabur samada dari dalam negara ataupun luar negara untuk membuka pelaburan di sini.
Berdasarkan perkembangan positif ini, LONG VIEW DESIGN telah mengambil peluang ini untuk mempertaruhkan nasib kami dalam bidang ini. LONG VIEW DESIGN akan beroperasi sepenuhnya pada 1 Januari 2000. LONG VIEW DESIGN merupakan sebuah syarikat percetakan kain dan tekstil.
Perniagaan ini tertumpu bagi memenuhi permintaan daripada organisasi serta individu di sekitar Melaka. Kami berharap agar syarikat ini dapat diperluaskan lagi kepada pelanggan sekitar kawasan selatan. Industri yang diceburi oleh kami sebenarnya masih belum berkembang dengan baik disini, kami mengambil kesempatan ini untuk memajukan lagi syarikat kami. Aktiviti yang dijalankan ialah menerima tempahan percetakan baju dari pelanggan. Kami juga ada merekabentuk corak-corak baru untuk dipasarkan. Tumpuan pelanggan utama kami adalah merupakan organisasi yang besar. Sebagai contoh, jabatan kerajaan, swasta, kilang-kilang, sekolah-sekolah dan juga institusi pengajian tinggi. Kami juga menerima tempahan dari pihak individu yang inginkan perkhidmatan kami.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Abd Rashid, Hishamuddin
93651767
Ibrahim, Fairuz
93863665
Mohamed Yunus, Ahmad Imran
93783635
Dahalan, Ammar
94619903
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Zainuddin, Asmah
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Business and Management
Keywords: Business planning; Entrepreneurship; Business management
Date: 1996
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/37986
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 37986.pdf] Text
37986.pdf

Download (866kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

37986

Indexing

Statistic

Statistic details