Laporan cadangan naik taraf rekabentuk dalaman Toy Museum di Jalan Tanjung Bungah, 11200 Pulau Pinang / Zulkifli Abdul Aziz

Abdul Aziz, Zulkifli (2006) Laporan cadangan naik taraf rekabentuk dalaman Toy Museum di Jalan Tanjung Bungah, 11200 Pulau Pinang / Zulkifli Abdul Aziz. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Dalam menjalankan sesuatu rekabentuk, penggunaan elemen-elemen yang bersesuaian amat penting bagi memastikan sesuatu rekabentuk itu berjaya. Ini kerana dengan kombinasi elemen tersebut mampu menghasilkan suatu rekabentuk yang menerik dan mempunyai fungsi dan nilai estatika yang berjaya.Disamping itu perlu juga dipastikan agar elemen-elemen tersebut mengikut konsep dan imej pilihan supaya setiap mesej rekabentuk itu akan dapan disampaikan dengan berkesan. Tujuan utama muzium ini ditubuhkan adalah untuk memperkenalkan koleksi pemainan yang terbesar di malaysia kepada pelancong dari dalam dan luar negara. Dengan pembaharuan dan proses naik taraf yang dibuat adalah diharapkan akan dapat memberi lebih daya tarikan dan minat pelancongpelancong untuk melawat ‘Toy Museum’ ini.Dengan adanya proses ini juga diharap akan dapt meberikan suatu pengalaman eksplorasi yang menarik dan menghiburkan kepada pengunjungnya. Disamping berhibur, mereka juga dapat menjana inspirasi dan idea-idea baru daripada koleksi-koleksi yang dipamerkan iaitu bersesuaian dengan tema muzium ini sendiri, “Inspirasi Kreativiti ”.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Abdul Aziz, Zulkifli
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Toy Museum, Jalan Tanjung Bungah, Pulau Pinang
Date: 2006
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26677
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_ZULKIFLI ABDUL AZIZ AP 06_5.pdf] Text
PPd_ZULKIFLI ABDUL AZIZ AP 06_5.pdf

Download (294kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

26677

Indexing

Statistic

Statistic details