Laporan cadangan rekabentuk dalaman Manchester United Supporters Club Malaysia (MSCM) di Lot 129, Jalan Maarof, Bangsar, Kuala lumpur. / Nazrul Ezam Fadzil

Fadzil, Nazrul Ezam (2006) Laporan cadangan rekabentuk dalaman Manchester United Supporters Club Malaysia (MSCM) di Lot 129, Jalan Maarof, Bangsar, Kuala lumpur. / Nazrul Ezam Fadzil. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Projek yang telah dipilih bagi me engkapkan su ..ek pada semester akhir ini ialah Cadangan Reka ntuk Ruang Dalaman Kelab Penyokong Bolasepak anc ester United ( USC ) di atas sebuah at di alamat om r Lot 129, Jalan aarof, Bangsar, Kuaa Lumpur untuk Tetuan Kelab Penyokong Bolasepak anchester United Ca angan a aysia. Sebelum menjalankan thesis ini, pelbagai prosedur pertu dilalui mengikut fass-fasa tertentu. Pelbagai faktor dan perkara penting talah diambil kira terutama dan sudut ruang dalarnan serta kawasan luar tapak. Aktiviti mengenal pasti masalah yang ujud dilakukan tertebih dahulu se lum proses yang seterusnya dijalankan. Ini adalah penting bagi mengelakkan berlakunya masalah yang sarna pada masa hadapan dan supaya projek akhir ini bole berja an dengan lancar dan rkesan. Kajian bermula daripada ringkat perkara asas hingga ah perkara halus yang perlu ditelitL Kajian mengenai k ab- elab lain yang secJia ada di seluruh duma juga dilakukan bagi membuat perbandingan yang perlu, Sehubunqan i u, proses pengumpulan data akan diterapkan supaya proses rekabentuk yang berjaya dan menarik dapat dihasillkan disamping dapat menonjolkan imej dan eleman yang he dak disampaikan. Justeru itu perancangan yang teliti telah dibuat sebelum proses ra abentuk. Kepen ·ngan pengguna khususnya ahli k lab adalah diutamakan dalam merekabentuk ketao ini. aka,satu ruang yang mempunyai imej dan eleman ya 9 tersendiri hams direka bagi memberi kesan positif dari segi psikologi.la menjurus ke da satu ruang yang menaikkkan semangat dan menampakkan ciri-ciri semangat membara pasukan anchester United F.C khususnya.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Fadzil, Nazrul Ezam
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
T Technology > TH Building construction > Decoration and decorative furnishings
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Manchester United, Supporters, Club, Malaysia
Date: 2006
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26614
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NAZRUL EZAM FADZIL AP 06_5.pdf] Text
PPd_NAZRUL EZAM FADZIL AP 06_5.pdf

Download (1MB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

26614

Indexing

|

Statistic

Statistic details