Laporan cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman Restoran Nasi Ayam Nusantara di Lot 156, Jalan Gopeng, Off Gunong Rapat, 30300 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Wan Amirudin Wan Ahmad

Wan Ahmad, Wan Amirudin (2006) Laporan cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman Restoran Nasi Ayam Nusantara di Lot 156, Jalan Gopeng, Off Gunong Rapat, 30300 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Wan Amirudin Wan Ahmad. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Tujuan thesis ini dibuat adalah untuk menganalisa bagi projek akhir Diploma Rekabentuk Dalaman.Tajuk projek yang di cadangkan ialah Merekabentuk Ruang Dalaman “Restoran Nasi Ayam Nusantara” di Lot 156, Jalan Gopeng, Off Gunong Rapat, Ipoh. Sebelum menjalankan thesis ini.pelbagai prosedur perlu dilalui melalui peringkat-peringkat tertentu.Pelbagi faktor penting perlu diambilkira terutama dari sudut ruang dalaman termasuk keseluruhan ruang sekitar tapak.Langkah pertama sebelum melakukan project ini adalah mengenalpasti setiap masalah di tapak cadangan dari aspek dalaman serta persekitaran tapak. Langkah-langkah ini amat penting kerana ia adalah ~ bertujuan bagi menyelesaikan masalah yang di hadapi di tapak cadangan.Selain itu kajian terhadap klien juga perlu diambil kira kerana ia sedikit sebanyak membantu di dalam proses merekabentuk. Dengan kajian serta pengumpulan data yang telah dijalankan secara tidak langsung dapat membantu di dalam proses merekabentuk di mana ia akan mendapatkan satu rekabentuk yang selesa.menarik serta memenuhi segala aspek samaada dari segi imej mahupun gaya yang tersendiri.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Wan Ahmad, Wan Amirudin
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Restoran Nasi Ayam Nusantara, Jalan Gopeng, Off Gunong Rapat, Ipoh, Perak Darul Ridzuan
Date: 2006
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26597
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_WAN AMIRUDIN WAN AHMAD AP 06_5.pdf] Text
PPd_WAN AMIRUDIN WAN AHMAD AP 06_5.pdf

Download (322kB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

26597

Indexing

|

Statistic

Statistic details