Laporan cadangan rekabentuk dalaman ruang pameran kereta Honda di Lot 189 Jalan Sultan Iskandar Shah 32500 Ipoh Perak / Mohd Azman Alias

Alias, Mohd Azman (2006) Laporan cadangan rekabentuk dalaman ruang pameran kereta Honda di Lot 189 Jalan Sultan Iskandar Shah 32500 Ipoh Perak / Mohd Azman Alias. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Pembentukan sebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, apa yang dikaji serta penelitian tajam bagi menghasilkan suatu rekabentuk yang beijaya. Ia haruslah dilihat dari pelbagai aspek sama ada aspek luaran ataupun dalaman. Penggunaan elemen-elemen yang sesuai amat penting dal am penghasilan sesuatu projek bagi mendapatkan ketepatan konsep yang ingin ditonjolkan. Ini adalah kerana dengan menggunakan cara ini, sesebuah rekabentuk itu dapat dihasilkan dengan sempumanya.Ruang pameran kereta ini ditubuhkan bagi memberi imej tersendiri kepada Honda yang diketahui selaku salah sebuah jenama kereta terulung di dunia. Penubuhan ruang pameran sebegini akan dapat memperlihatkan kekuatan Honda itu sendiri dan sekaligus menjadikan produk ini terns kekal terkenal di Malaysia sekaligus di mata dunia Penubuhan rekabentuk ruang pameran ini membolehkan penduduk di Ipoh mahupun negeri Perak ini dapat mengenali dengan lebih dekat produk-produk jenama Honda ini seterusnya dapat meningkatkan jualan kereta-kereta tersebut.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Alias, Mohd Azman
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
T Technology > TH Building construction > Decoration and decorative furnishings
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: rekabentuk dalaman; kereta; Honda
Date: 2006
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26022
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_MOHD AZMAN ALIAS AP 06_5.pdf] Text
PPd_MOHD AZMAN ALIAS AP 06_5.pdf

Download (914kB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

26022

Indexing

|

Statistic

Statistic details