Laporan cadangan merekabentuk Galeri Barbie di Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia / Widy Azwin Nordin

Nordin, Widy Azwin (2005) Laporan cadangan merekabentuk Galeri Barbie di Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia / Widy Azwin Nordin. [Student Project] (Unpublished)

Download

[thumbnail of PPd_WIDY AZWIN NORDIN AP 05_5.pdf] Text
PPd_WIDY AZWIN NORDIN AP 05_5.pdf

Download (133kB)

Abstract

Patung Barbie adalah nama yang sinonim dengan kanak-kanak mahupun orang dewasa. Tetapi ianya lebih popular dikalangan kanak-kanak perempuan. Ini kerana patung Barbie adalah salah satu permainan kanak-kanak perempuan yang paling berjaya penjualannya pada masa dahulu dan juga kini. Patung Barbie cukup terkenal sehingga terkenal dikalangan kanak-kanak, remaja mahupun dewasa. Projek ini merupakan cadangan merekabentuk sebuah galeri Barbie untuk peminatpeminat mereka. Selain dari kanak-kanak, remaja dan orang dewasa juga tidak terkecuali dalam meminati patung Barbie ini. Ini dapat dibuktikan diluar negara Malaysia yang mana disana Kebanyakkan mereka ingin menjadi perwatakan seperti Barbie. Mereka lebih bersikap fanatik terhadap pemakaian Barbie kerana Barbie adalah salah satu model fashion yang terkenal di dunia yang mana kebanyakkan pakaian yang dipakainya belum dipakai oleh mana-mana model manusia di dunia.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email
Nordin, Widy Azwin
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 25194
Uncontrolled Keywords: Rerekabentuk, Galeri Barbie, Mid Valley City
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25194

Fulltext

Fulltext is available at:
 • UNSPECIFIED
 • ID Number

  25194

  Indexing


  View in Google Scholar

  Edit Item
  Edit Item