Laporan cadangan rekabentuk dalaman gudang Tower Record dil Lot 1225 , Seksyen 57, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur. / Nurhasikin Ab. Hamid

Ab. Hamid, Nurhasikin (2004) Laporan cadangan rekabentuk dalaman gudang Tower Record dil Lot 1225 , Seksyen 57, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur. / Nurhasikin Ab. Hamid. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Tower Record adalah satu gedung muzik yang terkenal di seluruh dunia . Perkembangan Tower Record di banyak negara di dunia membuatkan ianya adalah satu yang pertama di dunia memperkenalkan gedung membeli - belah jenis hiburan di dunia. Oleh kerana kekuatan dan kekukuhan jenama Tower Record itu sendiri, projek ini dipilih untuk projek rekabentuk dalaman akhir, semester 06. Muzik adalah sesuatu yang indah ,dunia lakonan adalah sato slot cerita yang menggambarkan sesuatu,oleh itu telah terbukti setiap perilaku dan perjalanan manusia berkait rapat dengan semua ini. Gedung muzik seperti ini telah memberi peluang kepada pencinta hiburan di seluruh dunia untuk berhibur dengan selesa dan mengenali lebih dekat tentang dunia hiburan. Gedung ini adalah satu cabang aktiviti lapang yang boleh di nikmati oleh semua golongan msyarakat terutamanya kanak-kanak dan remaja. Gedung hiburan seperti ini boleh mengelakkan timbulnya gejala cetak rompak yang semakin meleluasa di Malaysia ini. Ini juga membuka peluang pekerjaan kepada remaja keran kebanyakan goiongan ini lebih tertarik dengan perkara yang berbentuk hiburan. Selaras dengan prinsip di dalam Tower Record, amat sesuailah jika satu lagi gedung muzik yang sudah lama di miliki oleh negara luar berada di negara kita iaitu Malaysia.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Ab. Hamid, Nurhasikin
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: rekabentuk dalaman; gudang Tower Record
Date: 2004
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25176
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NURHASIKIN AB HAMID AP 04_5.pdf] Text
PPd_NURHASIKIN AB HAMID AP 04_5.pdf

Download (285kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

25176

Indexing

Statistic

Statistic details