Laporan akhir cadangan menaiktaraf rekabentuk ruang dalaman Designer Music No 11, Persiaran Kampar, 30250, Ipoh Perak / Siti Fairos Ahamad Shafian

Ahamad Shafian, Siti Fairos (2004) Laporan akhir cadangan menaiktaraf rekabentuk ruang dalaman Designer Music No 11, Persiaran Kampar, 30250, Ipoh Perak / Siti Fairos Ahamad Shafian. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Pembentukan sebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, apa yang dikaji serta penelitian tajam bagi menghasilkan suatu rekabentuk yang berjaya. la haruslah dilihat dari pelbagai aspek samada aspek luaran ataupun dalaman. Penggunaan elemen - elemen yang sesuai amat penting dalam penghasilan sesuatu projek bagi mendapatkan ketepatan konsep yang ingin ditonjolkan. Ini adalah kerana dengan menggunakan cara ini, sesebuah rekabentuk itu dapat dihasilkan dengan kesempurnaan yang maksima. Pusat Muzik ini ditubuhkan sebagai salah satu badan yang menyokong serta merupakan salah satu usaha dalam menaikkan taraf industri muzik tanah air khususnya dan antarabangsa amnya. Oleh itu, rekabentuknya haruslah menyentuh pada praktikaliti dan juga nilain - nilai estetik. Denagn adanya Pusat Muzik ini, ianya dijangka bukan sahaja dapat menarik peminat muzik sahaja malah mampu menjadi daya tarikan kepada orang ramai tidak kira umur dan bangsa. Ianya juga boleh menjadi salah satu aktiviti riadah dan aktiviti sosial yang sihat.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Ahamad Shafian, Siti Fairos
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Ruang Dalaman, Rekaan Dalaman
Date: 2004
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24902
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_SITI FAIROS AHMAD SHAFIAN AP 05_5.pdf] Text
PPd_SITI FAIROS AHMAD SHAFIAN AP 05_5.pdf

Download (1MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

24902

Indexing

Statistic

Statistic details