Laporan teknikal cadangan rekabentuk dalaman baru bagi spa dan kedai The Body Shop di 45 Jalan Maarof 59000 Bangsar Kuala Lumpur / Hafizuddin Haron

Haron, Hafizuddin (2009) Laporan teknikal cadangan rekabentuk dalaman baru bagi spa dan kedai The Body Shop di 45 Jalan Maarof 59000 Bangsar Kuala Lumpur / Hafizuddin Haron. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan merekabentuk Spa dan kedai The Body Shop di Jalan Maarof Bangsar adalah daripada klien saya yang memerlukan rekebentuk dan imej baru untuk SPA pertama mereka di Malaysia.restoran. Mereka ingin membuat yang terbaik kerana SPA ini merupakn SPA yang pertama di seluruh dunia dan ingin menjadikan reka bentuk ini sebagai reka bentuk yang menjadi ikutan atau sebagai korporat imej bagi SPA mereka yang akan dibuka di negara-negara lain. Meraka mahukan satu rekabentuk yang bemnsurkan alam semula jadi kerena seperti yang diketahui umum The Body Shop memang menyokong perkara-perkara yang berkaitan dengan alam semula jadi dan peroduk mereka seratus peratus dari sumber semula jadi. SPA ini juga perlu di reka bentuk agar ia sesuai untuk semua golongan masyarakat. Tetapi klien saya mahu mengekalkan wama korporat beliau iaitu hijau. Beliau mahukan konsep yang tepat agar penyampaian maklumat kepada pelanggan adalah tepat dan senang difahami. Akhir sekali, kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Haron, Hafizuddin
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Cadangan merekabentuk; Rekabentuk ruang dalaman; The Body Shop;
Date: 2009
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24321
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_HAFIZUDDIN HARON AP 09_5.pdf] Text
PPd_HAFIZUDDIN HARON AP 09_5.pdf

Download (98kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24321

Indexing

Statistic

Statistic details