Cadangan membuka cawangan baru The Baker’s Cottage, Bakery and Cafe di Lot 5,6,7 & 8 Waterfront Bistro, Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak / Azilawati Wanti

Wanti, Azilawati (2008) Cadangan membuka cawangan baru The Baker’s Cottage, Bakery and Cafe di Lot 5,6,7 & 8 Waterfront Bistro, Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak / Azilawati Wanti. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan rekabentuk barn untuk The Baker’s Cottage, bakery dan kafe di Lot 5, 6, 7 & 8 Waterfront Bistro, Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak. Skop kajian utama bagi projek ini adalah merekabentuk ruang dalaman The Baker’s Cottage, bakery and cafe. Antara isu dan masalah projek ini adalah merancang rekabentuk yang lebih baik berdasarkan kepada kegagalan penyusunan ruang dalam The Baker’s Cottage yang sedia ada. Metodologi kajian yang digunakan sepanjang projek ini adalah berdasarkan kepada kehendak klien, keperluan kafe, maklumat yang berkaitan, isu dan pemasalahan yang timbul. Maklumat tentang tapak cadangan juga diambil sebagai panduan sebelum merekabentuk dan diperoleh melalui lawatan tapak yang dibuat, temubual dan pelan tapak. Konsep yang diperkenalkan adalah ‘Aroma, Reflect Tradition’ dan imej yang dicadangkan adalah ‘Modem Element Of Cottage’ yang diharap dapat menarik minat orang ramai, ditambah pula tapak cadangan terletak di kawasan tumpuan pengunjung dari dalam dan luar negara.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Wanti, Azilawati
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: The Baker’s Cottage, Bakery and Cafe, new design and schemes, restructuring programs, upgrading work,
Date: 2008
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24251
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_AZILAWATI WANTI AP 08_5.pdf] Text
PPd_AZILAWATI WANTI AP 08_5.pdf

Download (102kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24251

Indexing

Statistic

Statistic details