Cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman Kelab Golf Kinta Jalan Changkat, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. / Azrul Kamaruddin

Kamaruddin, Azrul (2009) Cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman Kelab Golf Kinta Jalan Changkat, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. / Azrul Kamaruddin. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Projek yang telah dipilih bagi projek akhir ini ialah cadangan rekabentuk baru bagi Kelab Golf Kinta yang berlokasi di Jalan Changkat, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. Dengan terhasilnya reka bentuk yang baru ini adalah diharapkan bahawa ia dapat meningkat dan memperkembangkan lagi pemiagaan mereka. Tema dan konsep juga diaplikasikan dalam kedua-dua ruang luaran dan dalaman untuk menonjolkan lagi nilai estetika dan juga nilai prestij kelab tersebut. Antara kajian-kajian yang dijalankan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian .kajian kes dan kajian soal selidik. Tujuan kajian-kajian tersebut adalah untuk mengenal pasti dan menyelesaikan kelemahan yang ada. Kajian-kajian yang telah dijalankan ini akan diterapkan di dalam proses rekabentuk, dengan tujuan mendapatkan satu rekabentuk yang menarik dan sesuai dengan imej korporat Kelab Golf Kinta sama ada dari segi fungsi dan nilai estetikanya.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Kamaruddin, Azrul
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Naiktaraf; Rekabentuk dalaman; Kelab Golf Kinta Jalan Changkat
Date: 2009
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21461
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_AZRUL KAMARUDDIN AP 09_5.pdf]
Preview
Text
PPd_AZRUL KAMARUDDIN AP 09_5.pdf

Download (100kB) | Preview

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

21461

Indexing

Statistic

Statistic details