Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Ayurvedium Medispa di Lot 1F 23-26, Aras Satu, Kompleks Membeli-Belah Shah Alam City Centre (SACC) Mall, Jalan Perbadanan 19/4, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor / Shakirah Shamsul Bahar

Shamsul Bahar, Shakirah (2009) Laporan kajian akhir cadangan rekabentuk dalaman Ayurvedium Medispa di Lot 1F 23-26, Aras Satu, Kompleks Membeli-Belah Shah Alam City Centre (SACC) Mall, Jalan Perbadanan 19/4, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor / Shakirah Shamsul Bahar. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Projek akhir Rekabentuk Dalaman di peringkat diploma adalah merupakan manifestasi terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek proses rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas hingga ke peringkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek rekabentuk yang dicadangkan untuk projek akhir ialah spa Ayurvedium Medispa di Jalan Perbadanan 14/9, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor. Tujuan projek ini adalah untuk memperkenalkan produk barangan herba dengam lebih mendalam kepada orang ramai khususnya wanita dan remaja. Dengan adanya cawangan spa Ayurvedium Medispa ini, orang ramai dapat mengetahui tentang penggunaan produk herba dan aplikasinya dalam kecantikan harian. Dalam menjalankan projek ini, kepentingan yang begitu jelas dapat dilihat ialah untuk menggalakkan orang ramai menggunakan produk berasaskan herba di samping menjaga kecantikan. Kaedah pengkajian yang dijalankan terhadap projek ini adalah berdasarkan pemerhatian terhadap spa dan pusat kecantikan tempatan dan luar negara. Kesimpulannya, rekabentuk baru yang bakal dijalankan ini haruslah menepati ciri-ciri dan kehendak pelanggan dan bersesuaian dengan konsep yang ingin digunakan. Diharapkan, agar rekabentuk ini akan dapat memberi manfaat kepada semua individu, sama ada pelancong asing mahupun masyarakat di negara ini.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Shamsul Bahar, Shakirah
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Details and decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perak > Seri Iskandar Campus > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Rekabentuk dalaman; Ayurvedium Medispa
Date: 2009
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21036
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_SHAKIRAH SHAMSUL BAHAR AP 09_5.pdf]
Preview
Text
PPd_SHAKIRAH SHAMSUL BAHAR AP 09_5.pdf

Download (104kB) | Preview

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

21036

Indexing

Statistic

Statistic details