Cadangan merekabentuk dalaman sebuah restoran Radix Fried Chicken di Lot 32&33 Blok 23 B, Jalan Kaki Bukit, Kompleks Pengkalan Asam, 01000 Kangar Perlis / Norashazyra Razali

Razali, Norashazyra (2009) Cadangan merekabentuk dalaman sebuah restoran Radix Fried Chicken di Lot 32&33 Blok 23 B, Jalan Kaki Bukit, Kompleks Pengkalan Asam, 01000 Kangar Perlis / Norashazyra Razali. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laporan ini adalah mengenai cadangan merekabentuk ruang dalaman yang baru bagi restoran makanan segera Radix Fried Chicken Sdn Bhd.Radix Fried Chicken Sdn. Bhd. adalah satu subsidiari dibawah syarikat Hpa Sdn. Bhd. Tapak yang dicadangkan bagi projek restoran ini adalah di Kompleks Pengkalan Asam ,Kangar Perlis. Tujuan kajian ini dilakukan adalah bagi mendapatkan satu rekabentuk yang benar-benar menepati kehendak klien dan pelanggan.Bagi menyiapkan laporan kajian ini beberapa kaedah telah digunakan antaranya melalui temubual bersama klien, kajian kes yang dilakukan terhadap beberapa restoran makanan segera yang lain.pencarian informasi dan bahan rujukan melalui internet dan majalah.Cadangan merekabentuk ruang dalaman yang baru bagi Restoran Radix Fried Chicken ini dilakukan adalah berdasarkan beberapa isu yang timbul selepas Radix Fried Chicken ini ditubuhkan iaitu yang pertama di Alor,Setar Kedah. Isu- isu yang berkaitan antaranya adalah restoran Radix Fried Chicken dikatakan mempunyai unsur-unsur dan elemen-elemen yang hampir sama dengan restoran Kentucky Fried Chicken.Antara unsur yang diperkatakan adalah dari aspek nama.skim warna,rekabentuk ruang,menu makanan,system perkhidmatan yang disediakan dan cara pengendalian restoran tersebut.Semasa menjalankan kajian bagi menyiapkan laporan ini beberapa masalah juga telah ditemui antaranya dari segi mendapat maklumat dari klien itu sendiri dan juga masalh terhadap bangunan yang dicadangkan dalam mendapatkan satu rekabentuk ruang yang sistematik dan selesa.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Razali, Norashazyra
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Architectural decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perak > Seri Iskandar Campus > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Rekabentuk dalaman; Radix Fried Chicken
Date: 2009
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20870
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NORASHAZYRA RAZALI AP 09_5.pdf]
Preview
Text
PPd_NORASHAZYRA RAZALI AP 09_5.pdf

Download (101kB) | Preview

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

20870

Indexing

Statistic

Statistic details