Cadangan rekabentuk dalaman kedai konsep Blue Cube di Lot 9 -12, Tingkat 1, Cineleisure Damansara, No. 2a, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. / Siti Norhafizah Ghazali

Ghazali, Siti Norhafizah (2009) Cadangan rekabentuk dalaman kedai konsep Blue Cube di Lot 9 -12, Tingkat 1, Cineleisure Damansara, No. 2a, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. / Siti Norhafizah Ghazali. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan mereka bentuk wajah baru Blue Cube Concept Store di kompleks membeli-belah Cineleisure Damansara, Damansara Utama datang dari kesan fenomena 'Mobile Lifestyle’. Walaupun fenomena ini sudah bertapak di Malaysia namun tidak ramai yang mengetahui tentangnya, maka adalah menjadi tanggungjawab Blue Cube bertindak sebagai pusat tumpuan pelanggan dimana mereka dapat memperolehi pelbagai produk telekomunikasi dan servis-servis lain dibawah satu bumbung. Disebabkan fungsi tersebut, Blue Cube turut dikenali sebagi ‘one-stop centre’. Oleh itu imej dan reka bentuk yang baru untuk klien harus dihasilkan bagi menarik perhatian pelanggan. Selain dari itu, melalui penataan dan susun atur ruang dalam reka bentuk kedai ini dapat membawa pelanggan merasai suasana ruang yang unik yang tidak terdapat di mana-mana kedai biasa. malah menawarkan perkhidmatan yang mesra pelanggan dan menjadi perintis untuk reka bentuk kedai telekomunikasi.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Ghazali, Siti Norhafizah
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Architectural decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Cadangan rekabentuk dalaman; Blue Cube; Cineleisure Damansara
Date: 2009
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20841
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_SITI NORHAFIZAH GHAZALI AP 09_5.pdf]
Preview
Text
PPd_SITI NORHAFIZAH GHAZALI AP 09_5.pdf

Download (119kB) | Preview

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

20841

Indexing

Statistic

Statistic details