Satu kajian perbandingan tentang laman web muzik Modern Rock dengan laman web muzik Jazz dari perspektif senireka / Hisamuddin Sa'ali

Sa'ali, Hisamuddin (2000) Satu kajian perbandingan tentang laman web muzik Modern Rock dengan laman web muzik Jazz dari perspektif senireka / Hisamuddin Sa'ali. Degree thesis, Universiti Teknologi MARA.

Abstract

Internet lahir dari kepesatan zaman teknologi bermaklumat dan ianya menjadi salah satu daripada kepentingan dalam perhubungan terkini. Dengan adanya internet, penyebaran maklumat dan berita kepada masyarakat menjadi semakin mudah dan pantas. Ia juga menjadi pengganti kepada media untuk menyampaikan maklumat serta hiburan. Kajian ini dijalankan adalah untuk mengkaji elemen-elemen rekabentuk didalam laman web muzik mengikut aliran. Laman web muzik dipilih kerana ianya lebih komersil danmempunyai tarikan yang besar. Didalam kajian ini juga, penulis ingin menunjukkan kepentingan rekabentuk kepada pelajar dan pereka grafik. Disamping itu penulis dapat mendalamkan lagi ilmu pengetahuan yang ada.

Download

[img] Text
TD_HISAMUDDIN SA'ALI AD 00_5.pdf

Download (239kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

ID Number

14213

Others


View in Google Scholar

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year