Satu kajian perbandingan tentang laman web muzik Modern Rock dengan laman web muzik Jazz dari perspektif senireka / Hisamuddin Sa'ali

Sa'ali, Hisamuddin (2000) Satu kajian perbandingan tentang laman web muzik Modern Rock dengan laman web muzik Jazz dari perspektif senireka / Hisamuddin Sa'ali. Degree thesis, Universiti Teknologi MARA.

Abstract

Internet lahir dari kepesatan zaman teknologi bermaklumat dan ianya menjadi salah satu daripada kepentingan dalam perhubungan terkini. Dengan adanya internet, penyebaran maklumat dan berita kepada masyarakat menjadi semakin mudah dan pantas. Ia juga menjadi pengganti kepada media untuk menyampaikan maklumat serta hiburan.
Kajian ini dijalankan adalah untuk mengkaji elemen-elemen rekabentuk didalam laman web muzik mengikut aliran. Laman web muzik dipilih kerana ianya lebih komersil danmempunyai tarikan yang besar.
Didalam kajian ini juga, penulis ingin menunjukkan kepentingan rekabentuk kepada pelajar dan pereka grafik. Disamping itu penulis dapat mendalamkan lagi ilmu pengetahuan yang ada.

Metadata

Item Type: Thesis (Degree)
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Sa'ali, Hisamuddin
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology > Social change > Information technology. Information society. Digital divide > Malaysia
M Music and Books on Music > MT Musical instruction and study > Analysis and appreciation of music
N Fine Arts > NX Arts in general > Contemporary, The, in art
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Art and Design
Keywords: Modern Rock, Jazz, laman web muzik
Date: 2000
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/14213
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of TD_HISAMUDDIN SA'ALI AD 00_5.pdf] Text
TD_HISAMUDDIN SA'ALI AD 00_5.pdf

Download (239kB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

14213

Indexing

|

Statistic

Statistic details