Pekan Kuala Pilah : penubuhan dan perkembangannya kajian khusus keatas nilai sosio-budaya , struktur perancangan serta senibina di pekan Kuala Pilah / Mazuiyah Haji Mohd Dom

Haji Mohd Dom, Mazuiyah (1986) Pekan Kuala Pilah : penubuhan dan perkembangannya kajian khusus keatas nilai sosio-budaya , struktur perancangan serta senibina di pekan Kuala Pilah / Mazuiyah Haji Mohd Dom. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Perkembangan sebuah kampung menjadi sebuah pekan dan seterusnya berkembang sebagai sebuah bandar yang pesat, adalah dipengaruhi oleh. berbagai aspek kehidupan dari segi politik,sosial dan ekonomi. Proses perkembangan ini telah. melal-ui berbagai bent ok perubahan yang dihasilkan oleh manusia itu sendiri, yang mana bentuk-bentuk perubhan tersebut disebut sebagai sejarah. Sumber-sumber sejarah tersebut telah berkurun dimakan zaman, hanya mereka yang mempunyai 'sense of sensitivity' terhadap sumber-sumber sejarah ini, berminat untuk mengetahui, menyelidik dan merekodkannya agar ia tidak terkubur begitu sahaja.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Haji Mohd Dom, MazuiyahUNSPECIFIED
Subjects: T Technology > TH Building construction
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 451
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/451

Download

[img]
Preview
Text
PPd_MAZUIYAH HAJI MOHD DOM AP 86_5 P01.pdf

Download (91kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year