Laporan cadangan merekabentuk dalaman ‘ Ornamental Fishes Aquarium Gallery ’ di Waterfront Premonade, Lumut, Manjung, Perak Darul Ridzuan untuk Jabatan Perikanan Malaysia / Siti Balkish Zakaria

Zakaria, Siti Balkish (2004) Laporan cadangan merekabentuk dalaman ‘ Ornamental Fishes Aquarium Gallery ’ di Waterfront Premonade, Lumut, Manjung, Perak Darul Ridzuan untuk Jabatan Perikanan Malaysia / Siti Balkish Zakaria. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Projek akhir ini merupakan cadangan rekabentuk dalaman sebuah galeri akuarium ikan hiasan ‘Ornamental Fishes Aquarium Gallery’ yang mana bertempat di Waterfront Premonade, Bandar Lumut, Manjung, Perak Darul Ridzuan. Tujuannya adalah untuk memperkenalkan kehidupan akuarium dengan lebih dekat lagi kepada masyarakat umum dan juga pelancong luar. Selain itu, penyelidikan dan usaha memulihara dan memelihara ikan-ikan terutamanya ikan hiasan yang dijalankan oleh pihak Jabatan Perikanan Malaysia di dalam negara ini dapat dipersembahkan kepada orang ramai terutamanya kepada golongan kanak-kanak dan juga pelancong luar. Tujuan utama galeri ini ditubuhkan adalah untuk memberikan pendekatan yang baru pada sebuah galeri akuarium ikan hiasan kerana di Malaysia tidak terdapat lagi galeri seperti ini yang dibina secara formal kecuali beberapa kedai akuarium ikan hiasan yang biasa. Dengan pendekatan baru ini diharap akan membuka mata masyarakat mahupun orang ramai yang berminat dengan ikan hiasan kerana di Malaysia masih kurang mendapat pendedahan mengenainya.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Zakaria, Siti BalkishUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24901
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman, Ornamental Fishes Aquarium Gallery
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24901

Download

[img] Text
PPd_SITI BALKISH ZAKARIA AP 04_5.pdf

Download (638kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year