Cadangan merekabentuk dalaman bagI Schwarzkopf Salun Studio dan Akademi di Tropicana City Mall Shopping Complex, Damansara / Mohd Ishamfudin Ibrahim

Ibrahim, Mohd Ishamfudin (2009) Cadangan merekabentuk dalaman bagI Schwarzkopf Salun Studio dan Akademi di Tropicana City Mall Shopping Complex, Damansara / Mohd Ishamfudin Ibrahim. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laporan kajian akhir THE 386 adalah hasil analisa berdasarkan cadangan projek untuk smester akhir. Laporan kajian ini mengandungi kronologi dam perkembangan projek dari mula sampai akhir. Semua informasi dan maklumat kajian adalah yang terkini dan mengikut garis format yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Senibina Dalaman, Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur (FSPU) UiTM.Semua data dan maklumat kajian dihasilkan dalam bentuk tulisan yang lengkap diterangkan dalam bentuk graf, gambarajah dan diagram yang bertujuan untuk mem berikan panduan visual yang mudah difahami. la juga merupakan sebahagian daripada kreteria yang telah ditetapkan atau dikehendaki oleh Jabatan Senibina Dalaman.Tugasan laporan kajian akhir dilakukan unutk projek salun Schwarzkopf Salon Studio & Academy yang memberikan imej moden dan terkini selain menitikberatkan strategi pemasaran. Konsep rekabentuk yang ingin dicapai adalah “Fluidity”. Laporan kajian akhir ini juga mengandungi kajian penuh terhadap proses merekabentuk sebuah salun dan akademi rambut. Kaedah-kaedah kajian ini termasuklah kajian terhadap keperluan ruang, kehendak klien, proses penataan ruang dalaman serta proses merekabentuk ruang salun. Diharapkan laporan kajian ini akan berjaya seperti yang dikehendaki dan akan menjadi rujukan lengkap untuk pengkaji mahupun pereka dalaman pada masa akan datang didalam terma pembimbing untuk aegata- kaeeteh.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Ibrahim, Mohd IshamfudinUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24688
Uncontrolled Keywords: Interior design, Interior decoration
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24688

Download

[img] Text
PPd_MOHD ISHAMFUDIN IBRAHIM AP 09_5.pdf

Download (81kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year