Cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman Kelab Golf Kinta Jalan Changkat, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. / Azrul Kamaruddin

Kamaruddin, Azrul (2009) Cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman Kelab Golf Kinta Jalan Changkat, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. / Azrul Kamaruddin. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Projek yang telah dipilih bagi projek akhir ini ialah cadangan rekabentuk baru bagi Kelab Golf Kinta yang berlokasi di Jalan Changkat, 31000 Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. Dengan terhasilnya reka bentuk yang baru ini adalah diharapkan bahawa ia dapat meningkat dan memperkembangkan lagi pemiagaan mereka. Tema dan konsep juga diaplikasikan dalam kedua-dua ruang luaran dan dalaman untuk menonjolkan lagi nilai estetika dan juga nilai prestij kelab tersebut. Antara kajian-kajian yang dijalankan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian .kajian kes dan kajian soal selidik. Tujuan kajian-kajian tersebut adalah untuk mengenal pasti dan menyelesaikan kelemahan yang ada. Kajian-kajian yang telah dijalankan ini akan diterapkan di dalam proses rekabentuk, dengan tujuan mendapatkan satu rekabentuk yang menarik dan sesuai dengan imej korporat Kelab Golf Kinta sama ada dari segi fungsi dan nilai estetikanya.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Kamaruddin, AzrulUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 21461
Uncontrolled Keywords: Naiktaraf; Rekabentuk dalaman; Kelab Golf Kinta Jalan Changkat
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21461

Download

[img]
Preview
Text
PPd_AZRUL KAMARUDDIN AP 09_5.pdf

Download (100kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year