Cadangan merekabentuk dalaman sebuah restoran Radix Fried Chicken di Lot 32&33 Blok 23 B, Jalan Kaki Bukit, Kompleks Pengkalan Asam, 01000 Kangar Perlis / Norashazyra Razali

Razali, Norashazyra (2009) Cadangan merekabentuk dalaman sebuah restoran Radix Fried Chicken di Lot 32&33 Blok 23 B, Jalan Kaki Bukit, Kompleks Pengkalan Asam, 01000 Kangar Perlis / Norashazyra Razali. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laporan ini adalah mengenai cadangan merekabentuk ruang dalaman yang baru bagi restoran makanan segera Radix Fried Chicken Sdn Bhd.Radix Fried Chicken Sdn. Bhd. adalah satu subsidiari dibawah syarikat Hpa Sdn. Bhd. Tapak yang dicadangkan bagi projek restoran ini adalah di Kompleks Pengkalan Asam ,Kangar Perlis. Tujuan kajian ini dilakukan adalah bagi mendapatkan satu rekabentuk yang benar-benar menepati kehendak klien dan pelanggan.Bagi menyiapkan laporan kajian ini beberapa kaedah telah digunakan antaranya melalui temubual bersama klien, kajian kes yang dilakukan terhadap beberapa restoran makanan segera yang lain.pencarian informasi dan bahan rujukan melalui internet dan majalah.Cadangan merekabentuk ruang dalaman yang baru bagi Restoran Radix Fried Chicken ini dilakukan adalah berdasarkan beberapa isu yang timbul selepas Radix Fried Chicken ini ditubuhkan iaitu yang pertama di Alor,Setar Kedah. Isu- isu yang berkaitan antaranya adalah restoran Radix Fried Chicken dikatakan mempunyai unsur-unsur dan elemen-elemen yang hampir sama dengan restoran Kentucky Fried Chicken.Antara unsur yang diperkatakan adalah dari aspek nama.skim warna,rekabentuk ruang,menu makanan,system perkhidmatan yang disediakan dan cara pengendalian restoran tersebut.Semasa menjalankan kajian bagi menyiapkan laporan ini beberapa masalah juga telah ditemui antaranya dari segi mendapat maklumat dari klien itu sendiri dan juga masalh terhadap bangunan yang dicadangkan dalam mendapatkan satu rekabentuk ruang yang sistematik dan selesa.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Razali, NorashazyraUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Architectural decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perak > Seri Iskandar Campus > Faculty of Architecture, Planning & Surveying
Item ID: 20870
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman; Radix Fried Chicken
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20870

Download

[img]
Preview
Text
PPd_NORASHAZYRA RAZALI AP 09_5.pdf

Download (101kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year