Cadangan rekabentuk dalaman kedai konsep Blue Cube di Lot 9 -12, Tingkat 1, Cineleisure Damansara, No. 2a, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. / Siti Norhafizah Ghazali

Ghazali, Siti Norhafizah (2009) Cadangan rekabentuk dalaman kedai konsep Blue Cube di Lot 9 -12, Tingkat 1, Cineleisure Damansara, No. 2a, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor. / Siti Norhafizah Ghazali. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan mereka bentuk wajah baru Blue Cube Concept Store di kompleks membeli-belah Cineleisure Damansara, Damansara Utama datang dari kesan fenomena 'Mobile Lifestyle’. Walaupun fenomena ini sudah bertapak di Malaysia namun tidak ramai yang mengetahui tentangnya, maka adalah menjadi tanggungjawab Blue Cube bertindak sebagai pusat tumpuan pelanggan dimana mereka dapat memperolehi pelbagai produk telekomunikasi dan servis-servis lain dibawah satu bumbung. Disebabkan fungsi tersebut, Blue Cube turut dikenali sebagi ‘one-stop centre’. Oleh itu imej dan reka bentuk yang baru untuk klien harus dihasilkan bagi menarik perhatian pelanggan. Selain dari itu, melalui penataan dan susun atur ruang dalam reka bentuk kedai ini dapat membawa pelanggan merasai suasana ruang yang unik yang tidak terdapat di mana-mana kedai biasa. malah menawarkan perkhidmatan yang mesra pelanggan dan menjadi perintis untuk reka bentuk kedai telekomunikasi.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Ghazali, Siti NorhafizahUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Architectural decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 20841
Uncontrolled Keywords: Cadangan rekabentuk dalaman; Blue Cube; Cineleisure Damansara
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20841

Download

[img]
Preview
Text
PPd_SITI NORHAFIZAH GHAZALI AP 09_5.pdf

Download (119kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year