Laporan cadangan mereka bentuk dalaman indie band cafe di Lot 12-1B & 1C, Jalan Greentown 9, Pusat Perniagaan Greentown, 30300 Ipoh Perak / Muhamad Mu’izzuddin Sani

Sani, Muhamad Mu’izzuddin (2009) Laporan cadangan mereka bentuk dalaman indie band cafe di Lot 12-1B & 1C, Jalan Greentown 9, Pusat Perniagaan Greentown, 30300 Ipoh Perak / Muhamad Mu’izzuddin Sani. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Seri Iskandar, Perak. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
PPd_MUHAMAD MU'IZZUDDIN SANI AP 09_5.pdf

Download (118kB) | Preview

Abstract

Di Malaysia terdapat beberapa buah kafe yang mengetengahkan persembahan secara ‘live’ di mana ianya mempunyai tarikan masing-masing bagi menarik perhatian pelanggan untuk mengunjunginya.Antara kafe yang terkenal di Malaysia ialah di Kuala Lumpur iaitu ‘Hardrock Cafe’ dan ‘Planet Hollywood’. Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman untuk ‘Indie Band Cafe’.Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai band-band ‘Indie di Malaysia.Selain itu kafe ini juga bertujuan memperkenalkan muzik Indie’ kepada pelanggan yang mengunjunginya. Kafe ini juga dapat menambah minat orang ramai atau individu tertentu untuk merasai hidangan di dalam ruang kafe tersebut disamping dapat mendengar muzik secara ‘live’.Kafe ini, juga adalah sebagai satu ‘platform’ kepada kumpulan-kumpulan ‘Indie’ untuk menunjukkan hasil karya mereka kepada masyarakat.ia juga secara tidak langsung dapat membantu menaikkan nama kumpulan-kumpulan indie.Bagi melancarkan projek ini,terdapat 3 fasa metadologi seperti kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian, kajian kes dan kajian dengan membuat soal selidik.Tujuannya adalah untuk mengkaji kelebihan dan kelemahan yang terdapat di dalam merekabentuk ruang dalaman kafe.Kajian-kajian dan pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik di samping imej dan gaya yang tersendiri.

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsEmail
Sani, Muhamad Mu’izzuddinUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Architectural decoration
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perak > Seri Iskandar Campus > Faculty of Architecture, Planning & Surveying
Item ID: 20711
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman; Indie band cafe;
Last Modified: 20 Jul 2018 01:58
Depositing User: Staf Pendigitalan 7
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20711

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year