Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad

Mohamad, Hafizah Anis (2009) Cadangan rekabentuk dalaman baru untuk Restoran Nelayan Seafood, di Era Baru Sdn. Bhd. Terminal 2, Ground Floor, Lot 7968-C, 70200 Seremban, Negeri Sembilan / Hafizah Anis Mohamad. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Projek akhir untuk para pelajar Diploma Rekabentuk Dalaman adalah merupakan satu tugasan yang mempunyai misi bagi mengkaji sejauh mana kefahaman pelajar tentang aspek projek rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat asas hinggalah keperingkat persembahan cadangan rekabentuk. Projek individu yang telah dipilih ialah projek merekabentuk dalaman restoran Nelayan Seafood yang terletak di Era Baru Sdn.Bhd, Terminal 2,Ground Floor, Lot 7968-C, Jalan Era Square 4, Era Square,70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. Restoran yang dicadangkan ini adalah merupakan restoran pertama yang dicadangkan di terminal 2. Oleh itu,gaya rekabentuk yang dipiih adalah nelayan style, iaitu bersesuai dengan menu yang disediakan dan rekabentuk restoran yang dicadangkan. Gaya ini banyak menampilkan gaya yang semulajadi dan menerapkan nilai-nilai keaslian kampung. Dengan ini, untuk mendapatkan hasil rekabentuk yang sempuma, banyak kajian yang telah dilakukan. Antaranya ialah, pemilihan tapak, temuramah, rujukan perpustakaan, pemerhatian, kajian kes, dan soal selidik. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk agar tercapai objektif untuk merekabenruk ruang yang selesa dan menarik.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Mohamad, Hafizah AnisUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Perak > Seri Iskandar Campus > Faculty of Architecture, Planning & Surveying
Item ID: 20616
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman; Rekabentuk dalaman baru; Restoran Nelayan Seafood
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20616

Download

[img]
Preview
Text
PPd_HAFIZAH ANIS MOHAMAD AP 09_5.pdf

Download (120kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year