Cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman kepada ruang sedia ada Rumah Kelab Diraja untuk Kelab Ipoh Diraja di P.O Box 3, Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk Kelab Diraja Ipoh. / Mior Muhamad Ihsan Noor Azam

Noor Azam, Mior Muhamad Ihsan (2012) Cadangan menaiktaraf rekabentuk dalaman kepada ruang sedia ada Rumah Kelab Diraja untuk Kelab Ipoh Diraja di P.O Box 3, Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk Kelab Diraja Ipoh. / Mior Muhamad Ihsan Noor Azam. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan menaiktaraf Rumah Kelab Diraja untuk Kelab Diraja Ipoh di P.O Box 3, Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab Ipoh, Ipoh Perak Darul Ridzuan, adalah untuk menjadikan sebuah rumah kelab yang berprestij tinggi dan sebuah kelab vip yang disegani dan mempunyai korporat yang tinggi, Konsep dan gambaran yang akan diterapkan didalam Kelab Diraja Ipoh akan diberi nafas baru dalam rekabentuk dan nilai-nilai sejarah yang terdapat dalam bangunan kelab tersebut. Konsep dan ruang rekaan dalaman yang sedia ada kini tidak menggambarkan sebuah kelab vip yang berprestij tinggi dan tidak mempunyai identiti korporat serta tidak bercirikan “diraja ”. Terdapat beberapa tugas dan kajian telah dilaksanakan untuk menjayakan laporan projek akhir ini, misalnya analisa tapak, analisa bangunan, temu duga, kajian kes dan pemerhatian. Semua penyelidikan dan kajian mempunyai satu matlamat iaitu, mengenalpasti dan juga untuk mendapatkan ruang yang ideal bagi sesebuah kelab “diraja”. Kajian ini juga dilaksana untuk mendapatkan satu penyelesaian masalah yang dihadapi oleh Kelab Diraja Ipoh dari segi pelan ruang dalaman dan konsep rekabentuk dalaman untuk menjadikan sebuah kelab vip yang berprestij tinggi dan mempunyai identiti yang tersendiri setanding dengan kelab-kelab vip antarabangsa.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Noor Azam, Mior Muhamad IhsanUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 20277
Uncontrolled Keywords: Interior design
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20277

Download

[img] Text
PPd_MIOR MUHAMAD IHSAN NOOR AZAM AP 12_5.pdf

Download (0B)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year