Pendekatan pemasaran 7P terhadap generasi Y: kajian kes ke atas Muzium Kesenian Islam, Malaysia / Mohammed Khairil Fazlin Abdul Rahman

Abdul Rahman, Mohammed Khairil Fazlin (2016) Pendekatan pemasaran 7P terhadap generasi Y: kajian kes ke atas Muzium Kesenian Islam, Malaysia / Mohammed Khairil Fazlin Abdul Rahman. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Kajian ini bertujuan untuk mengetahui pendekatan pemasaran 7P terhadap Generasi Y untuk mengunjungi Muzium Kesenian Islam, Malaysia. Dalam menyiapkan penyelidikan ini pendekatan kualitatif dan kuantitatif digunakan, iaitu melalui soal selidik dan kajian lapangan (pemerhatian dan temubual). Kaedah ini dipilih kerana ianya amat bersesuaian dalam mengenalpasti pendekatan pemasaran yang sesuai terhadap Generasi Y. Objektif kajian dalam penyelidikan ini adalah mengenalpasti strategi pemasaran yang dilakukan oleh Muzium Kesenian Islam terhadap pengunjung dan untuk mengenalpasti pendekatan pemasaran 7P terhadap Generasi Y. Penyelidikan ini tidak akan memperlihatkan kajian yang menyeluruh terhadap pengurusan pemasaran yang dijalankan oleh Muzium Kesenian Islam Malaysia ini, sebaliknya lebih mengfokuskan kepada mengenalpasti pendekatan pemasaran yang dapat menarik Generasi Y untuk mengunjungi Muzium Kesenian Islam Malaysia. Hasil penyelidikan ini akan menilai tahap keadaan sebenar muzium dan tahap pendekatan pemasaran 7P terhadap Generasi Y.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Abdul Rahman, Mohammed Khairil FazlinUNSPECIFIED
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Film, Theatre and Animation
Item ID: 16876
Uncontrolled Keywords: Pemasaran 7P; Generasi Y; Muzium Kesenian Islam, Malaysia
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/16876

Download

[img] Text
PPb_MOHAMMED KHAIRIL FAZLIN ABDUL RAHMAN FF 16_5.pdf

Download (267kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year