Penggunaan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) dikalangan pelajar Fakulti Pengurusan Maklumat di Perpustakaan UiTM Puncak Perdana / Zuraimin Zahari

Zahari, Zuraimin (2007) Penggunaan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) dikalangan pelajar Fakulti Pengurusan Maklumat di Perpustakaan UiTM Puncak Perdana / Zuraimin Zahari. Degree thesis, Universiti Teknologi MARA.

Abstract

Kajian ini mendedahkan tentang trend pelajar pada masa kini yang menggunakan teknologi didalam kehidupan seharian sebagai seorang pelajar. Penggunaan teknologi membolehkan mereka melakukan sesuatu kerja dengan lebih cepat dan pantas dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang pelajar. Penggunaan teknologi pada masa kini dikalangan pelajar adalah sangat meluas. Kebanyakan tugasan yang dilakukan termasuk mencari maklumat adalah dengan menggunakan teknologi iaitu mengakses maklumat melalui internet. Keadaan ini berbeza dengan suasana pelajar pada masalalu yang mana sumber maklumat hanya boleh diperolehi dalam bentuk bercetak sahaja. Melalui kajian ini juga akan didedahkan masalah-masalah yang dihadapi oleh pelajar ketika menggunakan perkhidmatan ICT didalam perpustakaan UiTM Puncak Perdana. Dengan mengetahui masalah-masalah yang dihadapi, perpustakaan akan dapat mengubah atau memperbaiki kelemahan yang ada didalam memberikan pekhidmatan kepada pelajar atau pengguna yang lain. Cadangan-cadangan yang diberikan dapat menolong perpustakaan memberikan perkhidmatan yang lebih efektif dan efisien.

Metadata

Item Type: Thesis (Degree)
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Zahari, ZuraiminUNSPECIFIED
Subjects: L Education > LG Individual institutions > Asia > Malaysia > Universiti Teknologi MARA
Z Bibliography. Library Science. Information Resources (General) > Library Science. Information Science
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Information Management
Item ID: 15210
Uncontrolled Keywords: ICT; Teknologi Maklumat Dan Komunikasi
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/15210

Download

[img] Text
TD_ZURAIMIN ZAHARI IM 07_5.pdf

Download (3MB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

ID Number

15210

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year