Kajian sosial masyarakat perumahan berkepadatan tinggi di perumahan pangsa Sri Kelantan , Sentul , Kuala Lumpur / Mariani Ayu Omar

Omar, Mariani Ayu (1998) Kajian sosial masyarakat perumahan berkepadatan tinggi di perumahan pangsa Sri Kelantan , Sentul , Kuala Lumpur / Mariani Ayu Omar. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Shah Alam. (Unpublished)

Abstract

Kawasan perumahan pangsa kos rendah merupakan kawasan yang dapat menampung jumlah penduduk yang ramai dan merupakan tumpuan orang ramai. Oleh sebab menjadi tumpuan pelbagai pihak khususnya golongan yang berpendapatan rendah maka timbullah pelbagai situasi-situasi yang tidak menyenangkan seperti keselesaan dan kehanmonian penduduk terjejas akibat daripada ruang fizikal yang sempit, kekurangan kemudahan awam serta sistem peyelenggaraan yang tidak memuaskan, aktiviti-aktiviti yang tidak bermoral seperti vandalisme, gangsterism, penagihan dadah, kecurian dan kebisingan yang akan menimbulkan kesan psikologi kepada penghuni perumahan pangsa kos rendah.

Download

Full text not available from this repository.

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Omar, Mariani AyuUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architecture, Domestic > Apartments
T Technology > TH Building construction
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 149
Uncontrolled Keywords: Masyarakat perumahan; Perumahan pangsa, Rumah Pangsa Sri Kelantan
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/149

Actions (login required)

View Item View Item