Satu kajian mengenai penghasilan dokumentari kempen mencegah kebakaran terbitan Syarikat Concept Communication & Promotion Sdn. Bhd. Untuk Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia / Faridah Ramli

Ramli, Faridah (2002) Satu kajian mengenai penghasilan dokumentari kempen mencegah kebakaran terbitan Syarikat Concept Communication & Promotion Sdn. Bhd. Untuk Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia / Faridah Ramli. Degree thesis, Universiti Teknologi MARA.

Abstract

Dalam kajian ini, pelbagai aspek telah dikaji. Antara tujuan kajian ini dijalankan ialah untuk mengetahui mengenai proses penghasilan dokumentari Kempen Mencegah Kebakaran ini dari awal hingga akhir, penghasilan dokumentari dari sudut pengarahan iaitu dari segi angle, shot dan lighting. Selain itu, kita juga dapat mengetahui tentang tenaga kerja yang terlibat dalam penghasilan dokumentari ini. Melalui metodologi kajian, kaedalh tinjauan, pemerhatian dan juga analisis dokumen telah dijalankan. Kaedah tinjauan telah dibuat melalui temuduga terhadap mereka yang terlibat dalam penerbitan rancangan dokumentari ini. Pemerhatian telah dibuat semasa proses penggambaran dijalankan di sekitar Kuala Lumpur dan analisis dokumen yang dibuat adalah terhadap skrip, jadual penggambaran, documentary checklist dan juga sampel cakera padat tayangan dokmnentari tersebut.

Download

[img] Text
TD_FARIDAH RAMLI AD 02_5.pdf

Download (4MB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

ID Number

14189

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year