Syarikat Pedas Sdn Bhd / Mohd Syahmi Mohd Noor ... [et al.]

Mohd Noor, Mohd Syahmi and Mustafa, Muhammad Nor Fazlye and Nordin, Azhar and Mosam Shah, Khairuddin Shah and Ibrahim, Ahmad Zakri and Abu Hasan, Ahmad Zaharul Iknan (1999) Syarikat Pedas Sdn Bhd / Mohd Syahmi Mohd Noor ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Pemiagaan yang diceburi oleh Syarikat Pedas Sdn. Bhd. adalah pemiagaan yang tergolong dalam sektor industri pemakanan. Syarikat ini menghasilkan cili boh asli di mana bahan yang digunakan hanya berasaskan cili kering ynag tidak dicampurkan dengan bahan lain seperti betik, jagung dan sebagainya. Pemiagaan ini dijalankan di kawasan perkampungan Melayu yang terletak di tengah - tengah bandar Ipoh dan pekan Jelapang. Kg. Manjoi menjadi pilihan tapak bagi projek ini kerana ia stategik di mana segala kemudahan infrastruktur seperti jalan raya, kadar sewa rumah kedai yang murah, tenaga buruh mudah diperolehi, berhampiran dengan lebuh raya dan tidak jauh dari pengguna. Mengikut perancangan pemiagaan akan dilaksanakan pada awal tahun 2001. Ini kerana tapak perniagaan perlu disediakan dengan kelengkapan perabot, mesin - mesin dan sebagainya.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Mohd Noor, Mohd SyahmiUNSPECIFIED
Mustafa, Muhammad Nor FazlyeUNSPECIFIED
Nordin, AzharUNSPECIFIED
Mosam Shah, Khairuddin ShahUNSPECIFIED
Ibrahim, Ahmad ZakriUNSPECIFIED
Abu Hasan, Ahmad Zaharul IknanUNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Income. Factor shares > Entrepreneurship. Property
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Social responsibility of business. Social entrepreneurship
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Electrical Engineering
Item ID: 11694
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/11694

Download

[img] Text
ETR_MOHD SYAHMI MOHD NOOR EE 99_5 1.pdf

Download (404kB)

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year