Keberkesanan penggunaan konsep sekolah rumah pangsa dari aspek fizikal, sosial dan ekonomi. Kajian Kes, Sekolah Rendah Kebangsaan Bt. 3 1/2, Jalan Cheras, Kuala Lumpur / Ab Ran Muhammad

Muhammad, Ab Ran (1984) Keberkesanan penggunaan konsep sekolah rumah pangsa dari aspek fizikal, sosial dan ekonomi. Kajian Kes, Sekolah Rendah Kebangsaan Bt. 3 1/2, Jalan Cheras, Kuala Lumpur / Ab Ran Muhammad. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Sejak akhir-akhir ini aspek pendidikan begitu diambilberat oleh pihak kerajaan di dalam memberi pelajaran yang sempurna kepada semua lapi&an masyarakat di negara ini. Ini meliputi semua kawas-an samada kawasan bandar atau pun kawasan luar bandar. Kementerian Pendidikan khususnya kini mula menyedari akan pentingnya pelajaran yang secukupnya diberikan kepEtda rakyat negara ini. Berbagai-bagai langkah, dasar dan polisi telah dijalankan bersesuaian dengan pendidikan yang ada supaya sistem pembelajaran yang diimplikasikan lebih berkesan. Akan tetapi, satu masalah yang agak ketara berlaku di dalam sistem pendidikan adalah masalah kekurangan ruang bilik darjah untuk pelajar. Keadaan ini lebih membimbangkan kerana ia banyak berlaku di bandar-bandar besar di negara ini seperti Kua-la Lumpur.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Muhammad, Ab RanUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture
N Fine Arts > NA Architecture > Housing > Malaysia
T Technology > TH Building construction
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 106
Uncontrolled Keywords: Pendidikan, luar bandar, sistem pembelajaran, kawasan luar bandar
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/106

Download

[img] Text
PP_AB RAN MUHAMMAD AP 84_5 1.pdf

Download (95kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year