Factors affecting students' poor writing performance in SK St Francis Xavier Seratau, Kuching , Sarawak / Lucy Patrick Bantin

Bantin, Lucy Patrick (2010) Factors affecting students' poor writing performance in SK St Francis Xavier Seratau, Kuching , Sarawak / Lucy Patrick Bantin. [Student Project] (Unpublished)

Download

[thumbnail of 47182.pdf] Text
47182.pdf

Download (1MB)

Abstract

Tujuan kajian dibuat adalah untuk mencari faktor yang menyebabkan penulisan murid dalam Bahasa Inggeris sangat lemah di kalangan murid - murid Tahun Empat di Sekolah Kebangsaan St Francis Xavier, Seratau. Hasil daripada kajian ini mendapati bahawa murid-murid Tahun Empat masih di tahap yang rendah dalam menguasai kemahiran menulis dan membuat karangan dalam Bahasa Inggeris terutamanya dalam Kertas 11.Bukti masaalah ini wujud di kalangan pelajar dan juga teknik guru tertentu yang mengajar adalah di ketahui melalui maklumbalas yang dibuat keatas pelajar dan guru melalui pemerhatian menggunakan senarai semak dalam masa lapan minggu. Kertas ujian TOV dan Ujian bulanan menujukkan kemerosotan kemahiran menulis karangan dalam Bahasa Inggeris. Selepas kajian ini, diharapkan ianya boleh membantu guru mencari teknik yang berkesan dan bersesuaian dengan tahap akademik murid.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email
Bantin, Lucy Patrick
2005263246
Subjects: L Education > LB Theory and practice of education
L Education > LB Theory and practice of education > Primary Education
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Sarawak
Programme: Degree in Bachelor of Education (Honors)
Item ID: 47182
Uncontrolled Keywords: SK St Francis Xavier , Primary School , Writing Performance
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/47182

Fulltext

Fulltext is available at:
 • Koleksi Akses Terhad | PTAR Kampus Samarahan, Sarawak
 • ID Number

  47182

  Indexing


  View in Google Scholar

  Edit Item
  Edit Item