Penswastaan sistem pengangkutan awam di Malaysia. Kes kajian Projek Lebuhraya Utara-Selatan / Sharifah Darnishimar Syed Kamarul Bahrin

Syed Kamarul Bahrin, Sharifah Darnishimar (1993) Penswastaan sistem pengangkutan awam di Malaysia. Kes kajian Projek Lebuhraya Utara-Selatan / Sharifah Darnishimar Syed Kamarul Bahrin. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Pengangkutan dan perhubungan merupakan sebahagian daripada unsur utama dalam proses pembangunan/kepesatan pertumbuhan ekonomi negara. Infrastruktur yang mencukupi dan cekap memudahkan pergerakkan sumber-sumber antara pusat pengeluaran dan penggunaan. la juga telah memainkan peranan yang penting dalam menggalakkan pembangunan kawasan luar bandar dan di dalam memperluaskan peluang-peluang pekerjaan kepada penduduk luar bandar untuk menyertai proses pertumbuhan ini. Pertumbuhan yang pesat dalam pelbagai sektor ekonomi juga telah mewujudkan permintaan yang lebih besar terhadap pengagihan, keupayaan dan kecekapan rangkaian pengangkutan dan perhubungan di negara ini.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Syed Kamarul Bahrin, Sharifah DarnishimarUNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 630
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/630

Download

[img]
Preview
Text
PPb_SHARIFAH DARNISHIMAR SYED KAMARUL BAHRIN AP 93_5 P01.pdf

Download (136kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year