Aspek-aspek dan peranan perunding-perunding harta tanah di dalam pengurusan projek pembangunan komprehensif Bandar Tun Hussein Onn. Tinjauan terhadap keperluan dan sumbangan penilai dan perunding harta tanah / Fairus Abd Halim

Fairus, Abd Halim (1994) Aspek-aspek dan peranan perunding-perunding harta tanah di dalam pengurusan projek pembangunan komprehensif Bandar Tun Hussein Onn. Tinjauan terhadap keperluan dan sumbangan penilai dan perunding harta tanah / Fairus Abd Halim. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Pengurusan merupakan satu proses perancangan, mengorganisasi, mengawal dan menyelia sumber-sumber yang terhad untuk mencapai matlamat organisasi. Berbanding dengan bidang lain, pengurusan projek merupakan satu bentuk pengurusan yang lebih menumpukan pengurusan tenaga manusia di mana prosedur pengurusan ialah dengan menggabungkan semua pihak yang terlibat di dalam industri pembinaan dari awal hingga akhir seperti pemaju, klien, perunding-perunding, kontraktor bersama-sama dengan pelbagai faktor lain di bidang pengeluaran iaitu bahan-bahan dan kelengkapan-kelengakapan pembinaan, tenaga pekerja dan kos-kos yang terlibat serta pembiayaan projek.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Fairus, Abd HalimUNSPECIFIED
Subjects: T Technology > TH Building construction
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 239
Uncontrolled Keywords: Pengurusan, perancangan, menyelia, Bandar Tun Hussein Onn, pembangunan
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/239

Download

[img] Text
PP_FAIRUZ ABD. HALIM AP 94_5.pdf

Download (119kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year