Aspek-aspek dan peranan perunding-perunding harta tanah di dalam pengurusan projek pembangunan komprehensif Bandar Tun Hussein Onn. Tinjauan terhadap keperluan dan sumbangan penilai dan perunding harta tanah / Fairus Abd Halim

Fairus, Abd Halim (1994) Aspek-aspek dan peranan perunding-perunding harta tanah di dalam pengurusan projek pembangunan komprehensif Bandar Tun Hussein Onn. Tinjauan terhadap keperluan dan sumbangan penilai dan perunding harta tanah / Fairus Abd Halim. Student Project. Faculty of Architecture, Planning & Surveying, Shah Alam. (Unpublished)

[img] Text
PP_FAIRUZ ABD. HALIM AP 94_5.pdf

Download (119kB)

Abstract

Pengurusan merupakan satu proses perancangan, mengorganisasi, mengawal dan menyelia sumber-sumber yang terhad untuk mencapai matlamat organisasi. Berbanding dengan bidang lain, pengurusan projek merupakan satu bentuk pengurusan yang lebih menumpukan pengurusan tenaga manusia di mana prosedur pengurusan ialah dengan menggabungkan semua pihak yang terlibat di dalam industri pembinaan dari awal hingga akhir seperti pemaju, klien, perunding-perunding, kontraktor bersama-sama dengan pelbagai faktor lain di bidang pengeluaran iaitu bahan-bahan dan kelengkapan-kelengakapan pembinaan, tenaga pekerja dan kos-kos yang terlibat serta pembiayaan projek.

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsEmail
Fairus, Abd HalimUNSPECIFIED
Subjects: T Technology > TH Building construction
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 239
Uncontrolled Keywords: Pengurusan, perancangan, menyelia, Bandar Tun Hussein Onn, pembangunan
Last Modified: 26 May 2016 07:14
Depositing User: Staf Pendigitalan 1
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/239

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year