Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman bagi cawangan baru Kedai Buku Borders di Lot 248A dan 248B, Jalan Gunung Rap at, 31350, Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Zuraidah Ramli

Ramli, Zuraidah (2009) Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman bagi cawangan baru Kedai Buku Borders di Lot 248A dan 248B, Jalan Gunung Rap at, 31350, Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Zuraidah Ramli. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan merekabentuk ruang dalaman baru bagi ‘Borders Bookstore’ ini adalah untuk menghasiikan satu projek gedung buku dan bukan hanya kedai buku semata-mata. Gedung buku adalah tempat yang terdapat berbagai-bagai jenis buku serta lengkap dan besar. Dalam projek Borders Bookstore’ ini, penelitian harus dibuat untuk menghasiikan sebuah gedung buku untuk semua golongan tidak kira tua ataupun muda, dan perlu juga memikirkan bagaimana untuk menghasiikan sebuah tempat yg membosankan menjadi lebih menarik dan cantik. Mengikut pemerhatian yang telah dijalankan, boleh dikatakan hampir 90% orang ramai mengatakan kedai buku hari ini cukup membosankan dan kuran menarik minat orang ramai. Ada juga yang berpendapat bahawa ruang ysng kecil dan sempit serta rak-rak buku yang tidak teratur boleh menyebabkan orang ramai kurang berminat unutk mengunjungi kedai buku jika tiada urusan tertentu. Maka, dengan wujudnya sebuah gedung buku yang serba lengkap dengan petbagai jenis perkhidmatan ini, dapatlah menarik minat masyarakat di negara ini untuk menjadikan membaca itu sebahagian dari hobi mereka seterusnya mengamalkan ia seperti budaya agar mereka tidak membuang masa begitu sahaja.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Ramli, ZuraidahUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Details and decoration
N Fine Arts > NA Architecture > Architectural decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 20854
Uncontrolled Keywords: Cadangan merekabentuk; Ruang dalaman; Kedai Buku Borders
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/20854

Download

[img]
Preview
Text
PPd_ZURAIDAH RAMLI AP 09_5.pdf

Download (98kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year