Translndustri Sdn. Bhd. / Norkhairedzuan Khairuddin ... [et al.]

Khairuddin, Norkhairedzuan and Ab. Rahman, Mohamed Radzi and Ismail, Kairo and Hassan, Baharullizam (1998) Translndustri Sdn. Bhd. / Norkhairedzuan Khairuddin ... [et al.]. Entrepreneurship Project. Faculty of Civil Engineering, Shah Alam. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
ETR_NORKHAIREDZUAN KHAIRUDDIN MEDEC 98_5 1.pdf

Download (557kB) | Preview

Abstract

Dewasa ini manusia semakin mengejar masa,budaya kehidupan masyrakat sebegini telah mewujudkan stu budaya hidup yang ringkas,pantas,cekap dan tidak menyalahi peraturan.ini telah menyebabkan pengusaha-pengusaha kilang memberikan kepercayaan kepada mana-mana syarikat yang berkemampuan untuk menyediakan segala keperluan tenaga pekerja untuk kilang mereka.Untuk merebut peluang itu,kami telah bersetuju untuk menubuhkan sebuah syarikat perkongsian untuk menyediakan perkhidmatan mengambil dan menghantar pekerja-pekerja kilang di sekitar kawasan Kinta Free Trade ZoneJpoh.Perniagaan sebegini masih lagi dimonopoli oleh golongan usahawan bukan bumiputera, maka dengan menyahut seruan kerajaan untuk melahirkan usahawan bumiputera yang kreatif,berjaya dan memenuhi tuntutan agama Islam yang merupakan fardhu kifayah di dalam perniagaan, setanding dengan usahawan-usahawan lain.

Item Type: Monograph (Entrepreneurship Project)
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Income. Factor shares > Entrepreneurship. Property
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Social responsibility of business. Social entrepreneurship
Divisions: Faculty of Civil Engineering
Depositing User: Staf Pendigitan 1
Date Deposited: 10 Apr 2015 02:50
Last Modified: 14 May 2016 09:16
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/11905

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year